Andra länkar om arbete och jobb

Här samlar vi minitips på andra jobbrelaterade sajter som kan hjälpa dig i ditt jobbsökande.

Betygsatta arbetsgivare

Det är rimligt att anta att du just nu söker arbete. Hur väl känner du företaget du ska söka arbete hos? Kolla in Jobbigt.se där man kan betygsätta arbetsgivare.

Arbeta i Norge

För dig som vill tjäna en extra hacka kan du med samma kunnande och erfarenhet jobba i Norge. Det är mycket bra betalt och norrmännen uppskattar ofta svenskar som arbetare. Det handlar mestadels om arbeten inom vård samt restaurang, där den lilla språkskillnaden spelar mindre roll. Det är dock generellt sätt relativt lätt att få arbete som svensk i Norge.

Organisera ditt jobbsökande

Ett kanonbra tips för dig som söker jobb aktivt just nu är att registrera dig på MinaJobb.se:s jobbcoach där man kan organisera vilka jobb man sökt, få påminnelser och spara kontakter. En mycket bra hjälp vid jobbsökandet.

Jobbindex

Jobbindex är en sida för dig som är ute efter platsannonser och söker jobb i största allmänhet.

Ledarutveckling

Om du söker jobb som chef eller ledare för ett företag eller organisation så är det förstås viktigt att se över vilken plan företaget har för vidareutbildning och ledarskap. Via företag som Pareto (se deras hemsida) kan man få denna typ av ledarskapsutbildning även om företaget i sig inte har kompetensen eller tiden att göra det inhouse.

Den stora fördelen med detta är att man får en utbuldning av hög kompetense för ett konkurrenskraftigt pris. Detta bör ställas i paritet med hur mycket motsvarande hade kostat i ledarskapsrelaterade problem och relaterade utmaningar.